Presentat l’Avanç del Pla Especial de ses Feixes del Prat de ses Monges

IMG_7239

Dimecres 26 de març, el vicepresident primer i conseller de Territori, Mariano Juan, acompanyat de la consellera de Mobilitat, Interior i Medi Ambient, Pepa Costa, i la consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni, Pepita Costa, ha presentat l’Avanç del Pla Especial de ses Feixes del Prat de ses Monges que es portarà al proper Ple (28 de març).

Juan ha explicat que la finalitat del Pla Especial és “la conservació, protecció i recuperació d’aquesta zona”. El projecte, que compta amb diverses fases i actuacions, pretén garantir els seus valors paisatgístics, naturals i patrimonials, i difondre’ls tant a la societat eivissenca com als turistes.

A més, l’avanç inclou la recuperació de la funcionalitat hídrica del sistema i la conservació i millora del paisatge i hàbitats terrestres. En aquest sentit, el conseller de Territori ha descrit aquestes actuacions com “fonamentals” per a conservar la zona i ha afegit que es portaran a terme diverses accions com la creació de llacunes, la recuperació d’espècies vegetals com la llentia i la recuperació de sistemes d’agricultura primitius de la zona, a més d’eliminar esteses aèries.

Juan ha explicat que també es contempla que la zona es pugui emprar per a la investigació científica i es proposa construir un centre d’interpretació d’ús públic, sobre el qual l’avanç proposa diverses alternatives d’ubicació, així com la previsió de diverses possibilitats per a resoldre l’aparcament a aquesta zona i per a la platja de Talamanca.

Finalment, el vicepresident primer ha afegit que existeix la possibilitat d’incorporar ses Feixes al catàleg de Patrimoni de la Humanitat. Per la seua banda, la consellera de Medi Ambient ha explicat que, de manera paral·lela s’està treballant per demanar la qualificació de la badia de Talamanca com a Lloc d’Interès Comunitàri (LIC).

Aquest Avanç del Pla inclou nombrosos aspectes per acabar de definir i es comptarà amb les propostes provinents dels veïns i associacions de la zona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s